استارت خودرو یکی از مهمترین و بهترین قطعه های موجود در اتومبیل محسوب می شود و وجود آن از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار می باشد. این قطعه دارای راز و رمز ها و همچنین دانستنی بسیار جذاب و قابل توجهی می باشد  اهمیت وجود این قطعه در هر خودرویی به حدی بالا است که اگر به درستی کار نکند تقریبا می توان گفت کارایی اتومبیل تا حدود زیادی پایین آمده و دچار اختلال شده است. بنابراین اگر می خواهید به هر آنچه که در مورد استارت خودرو نیاز دارید دست یافته و اطلاعات خود را کامل تر کنید این مقاله را تا آخر دنبال نمایید.

تاریخچه استارت

بلاشک در فیلم های مختلف و یا تصاویری که از زمان های قدیم به جا مانده است مشاهده کرده اید که در ماشین های اولیه از سیستم های دستی برای روشن شدن خودرو ها بهره می بردند. در حقیقت اگر بخواهید بیشتر راجع به مکانیسم اصلی روشن شدن خودرو بدانید باید بگوییم که برای راه اندازی هر یک از این وسیله ها باید محور اصلی موتور به چرخش درآورده شود و این امر در گذشته به وسیله یک سیستم دستی به اسم هندل انجام می شد. البته خودرو هایی هم وجود داشتند که رانندگان برای به چرخش درآوردن محور موتور و روشن کردن، آن ها را هل می دادند. امروزه نیز اگر از موزه های باستانی که وسایل قدیمی در آن ها نگهداری می شود دیدن کنید متوجه خودرو هایی کلاسیک خواهید شد که یک زمان به وسیله هندل روشن می شدند.

امروزه خودرو ها توسط سیستم هایی برقی که در آن ها تعبیه شده است روشن و خاموش می شوند. جایگزین شدن این سیستم با هندل ها و سیستم های سنتی چند دهه طول کشید. ایفای نقش این سیستم های مدرن امروزی به این شیوه است که استارت ها محور اصلی موتور خودرو را به حرکت می آورد. چرخش محصور اصلی موجب می شود که چرخ دنده های موتور نیز حرکت کنند و سیکل احتراق شروع شود. پس از برقی شدن استارت اتومبیل ها، این سیستم روز به روز پیشرفته تر شده و حالت جدیدی به خود گرفت به گونه ای که در سیستم فوق پیشرفته خودرو های لوکس از استارت هایی جدید تر به نام استاپ/استارت استفاده می شود.

حتما مطالعه فرمایید: میل موج گیر و هر آنچه در مورد آن باید بدانید

استارت خودرو چگونه کار می کند؟

استارت خودرو در واقع یک موتور الکتریکی می باشد که نیروی الکتریکی را به نیروی مکانیکی تبدیل می کند. این قطعه موظف است با تبدیل انرژی الکتریکی به مکانیکی خودرو را روشن کند. در واقع برق خودرو از باتری حرکت کرده و به استارت می رسد و این قطعه نیز برق دریافت شده را به انرژی مکانیکی تبدیل می کند و آن را در اختیار محور اصلی موتور یا همان میل لنگ قرار می دهد. سیکل احتراقی خودرو با حرکت میل لنگ شروع شده و صورت می پذیرد تا این که اتومبیل مورد نظر روشن شود.

نکته حایز اهمیت اینجاست بدانید که موتور های مربوط به اتومبیل های امروزی برای اینکه فعالیت خود را شروع کنند باید به دور معینی (100 دور بر دقیقه) برسند. بعد از این که موتور به مقدار دور تعیین شده رسید به این معنا است که خودرو روشن شده است و از این پس به تا خاموش شدن کردن آن به طور اتوماتیک کار می کند.

هنگامی که ما استارت می زنیم در واقع باعث می شویم برق از باتری وارد استارت شود و استارت نیز دور موتور را تا 100 دور افزایش دهد و این مکانیسم به ظاهر ساده از مهمترین عوامل کارکرد مناسب خودرو های امروزی بشمار می رود به طوری که اگر این مکانیسم نباشد نمی توان خودرو را روشن کرد و به زبان عامیانه تر اتومبیل دچار اختلال می شود. استارت خودرو ها معمولا نزدیک موتور خودرو تعبیه می شوند تا بتواند در سریعترین زمان ممکن حرکت دنده استارت را به میل لنگ موتور انتقال داده و خودرو را روشن کند. در ادامه با بررسی استارت خودرو پراید به عنوان یکی از پر سوال ترین خودرو ها از لحاظ عملکرد این قطعه نحوه کار ان را بهتر برای شما علاقه مندان عزیر توضیح خواهیم داد.

استارت خودرو پراید

خودرو پراید به عنوان یکی از پر مصرف ترین خودرو های مورد استفاده مردم ایران محسوب می شود و افراد زیادی وجود دارند که در مورد این خودرو و قطعات یدکی آن سوال دارند و به همین دلیل ما در این بخش سعی می کنیم به طور مختصر و مفید شما را به همه جواب های مورد نظرتان در این باره برسانیم. استارت خودرو پراید دارای یک سنسور خاص می باشد که با صدای ویز مانند شروع به کار کرده و رانندگان بهتر است بدانند که قبل از تمام نشدن این صدا نباید استارت زد چرا که باعث کاهش کارایی استارت و ایجاد اختلال در سیستم برق رسانی و همچنین استارت زدن می شود.

حتما مطالعه فرمایید: تسمه تایم چیست؟ هر آنچه باید در مورد تسمه تایم بدانید

قطعات استارت خودرو

قطعات استارت خودرو بسیار گوناگون می باشد اما قابل توجه است بدانید که دو بخش اصلی در میان همه انواع این قطعات مشترک می باشد که این یخش ها عبارت اند از:

  • اتوماتیک استارت
  • موتور استارت

اگر ساختار اصلی استارت را نگاه کنید متوجه دو قطعه استوانه ای شکل می شوید که یکی کوچک و دیگری بزرگ تر می باشد. استوانه بزرگ تر به عنوان موتور استارت و استوانه کوچک تر نیز که بر روی بزرگ تری قرار گرفته است همان اتوماتیک استارت می باشد.

اتوماتیک استارت به عنوان یک رابط میان برق باتری و موتور استارت عمل می کند به گونه ای که این قطعه برق را به از باتری گرفته و به استوانه بزرگ منتقل می کند. وظیفه دیگری که اتوماتیک استارت دارد این است که باعث جلو رفتن دنده استارت ها می شوند و آن ها را با فلایویل ها درگیر خواهند کرد و به همین طریق میل لنگ های خودرو مربوطه را به چرخش در می آورند.

برق مورد نیاز برای استارت مقدار بسیار زیادی می باشد چرا که باید این جریان به حدی قوی باشد که بتواند دور موتور را به حدود 100 دور بر دقیقه برساند. سیستم استارت حدود 50تا 150 آمپر برق را از باتری خودرو دریافت کرده . آن را از یک تقویت کننده عبور می دهد تا قدرت جریان برق به حد مورد نیاز خود برسد و توانایی به حرکت در آوردن دور موتور را کسب کند و حایز اهمیت است بدانید که این اتفاقات نیز دروون اتوماتیک استارت رخ می دهد.

نکات تکمیلی

همانطور که توضیح دادیم، ساختار اصلی استارت به صورت کلی یک سیم پیچ و آهن ربا بوده که آهنربا مربوطه نیز ثابت نمی باشد و مدام در حال فعالیت است تا بتواند خودرو را روشن کند. این آهن ربا با عبور جریان برق از سیم هایی که دور بالشتک یا همان هسته آهنی پیچیده شده اند تشکیل می شود.

حتما مطالعه فرمایید: پلوس و هر آنچه باید در رابطه با پلوس دانست.

اتوماتیک استارت

اتوماتیک استارت ها از اجرای مختلفی درست شده اند که عبارت اند از:

  • دو پیچ
  • فیش اتوماتیک
  • پلانجر
  • سیم‌پیچ ضخیم
  • سیم‌پیچ نازک
  • پولکی مسی
  • اهرم دو شاخه

اگر به صورت کلی به ظاهر ااین قطعه نگاه کنید متوجه دو پیچ و یک فیش خواهید شد به عبارتی دیگر این قطعه در نمای ظاهری انگار فقط از این دو بخش تشکیل شده است. پیچ اولی که به قطب مثبت باتری متصل می باشد پیچ S است. پیچ M پیچ دیگر این قطعه می باشد  که برق را به سیم پیچ دور هسته آهنمی (بالشتک) می فرستد. فیش قسمت اتوماتیک به صویچ وصل می شود.

اتوماتیک استارت در نمای ظاهری از دو پیچ و یک فیش تشکیل شده است. یک پیچ به نام S شناخته می‌شود که به قطب مثبت باتری وصل می‌شود و یک پیچ هم به نام پیچ M که برق از این پیچ راهی سیم‌پیچ دور بالشتک‌های موتور استارت می‌شود.  فیش بخش اتوماتیک هم به سوییچ وصل می‌شود. در داخل بخش اتوماتیک استارت هم دو سیم‌پیچ وجود دارد؛‌ پلاجر، سیم پیچ ضخیم و نازک نیز هر سه درون بخش داخلی اتوماتیک استارت قرار گرفته اند.

بیشتر بدانید

هر گاه سیم پیچ ضخیم داخل اتوماتیک به آهن ربا تبدیل می شود پلانجر را به سمت خود می کشد و به همین دلیل این سیم پیچ به سیم پیچ کشنده نیز معروف می باشد.سیم پیچ نازک نیز باعث می شود پلانجری که به داخل کشیده شده است همانجا بماند و به همین دلیل آن را نیز به سیم پیچ نگهدارنده می شناسند. طی فرایند بالا پلانجر به حرکت درآمده و طی این حرکت یک پولک مسی را به حالت محرک در می آورد تا بین پیچ های M و S ارتباط برقرار کند. برق از یاتری گرفته شده و به درون موتور استارت رفته و سبب به حرکت درآمدن آن خواهد شد.

به حرکت درآمدن پلانجر درون اتوماتیک وظیفه دیگری را نیز برعهده دارد به گونه ای که قسمت پایانی این پلانجر به یک اهرم دو شاخه متصل می باشد. با به حرکت درآمدن پلانجر اهرم دوشاخه نیز شروع به حرکت و فعالیت می کند به گونه ای که این اهرم دنده استارت را به سمت جلو می کشد تا بتواند راحت تر با فلایویل ارتباط برقرار کند. اهرم دو شاخه به گونه ای در استارت قرار گرفته است که بخشی از آن درون اتوماتیک استارت و نصف دیگر درون موتور استارت قرار گرفته است.

کاربرد اجزا موتور استارت خودرو

همانطور که توضیح دادیم دریافتید که یکی از بخش های اصلی قطعه مورد نظر ما موتور آن می باشد. ما بخش های قبل توضیحات مربوط به اتوماتیک استارت ذکر کردیم و در ادامه می خواهیم موتور استارت را بیشتر تشریح کنیم.

اجزا موتور استارت شامل موارد زیر می شود:

  • پوسته اصلی
  • بالشتک‌ها: هسته‌های آهنی و سیم‌پیچ‌ها
  • پیچ اتصال بالشتک به پوسته
  • زغال‌ها
  • فنر و پایه نگهدارنده زغال
  • جازغالی پلاستیکی
  • آرمیچر
  • کلکتور آرمیچر (مجموعه لامل‌ها)
  • سیم‌پیچ‌های آرمیچر
  • هسته آرمیچر
  • شافت آرمیچر
  • دنده استارت
  • کلاچ

پوسته اصلی صورت به عنوان یکی از مهمترین قطعات موتور استارت از جنس استوانه فولادی می باشد و سایر قطعات دورن آن قرار دارند. به طور کلی قطعات داخل موتور استارت به دو بخش اصلی تقسیم خواهد شد این بخش ها شامل بالشتک‌ها و آرمیچر است. بالشتک ها موتور استارت که عمدتا 4 عدد می باشند به وسیله پیچ های مختلفی به پوسته اصلی وصل شده اند. بالشتک ها نیز خود به دو بخش دیگر تقسیم بندی می شوند به طوری که هر کدام از آن ها از دو قسمت هسته آهنی و سیم پیچی که به دور این هسته چرخیده است، تشکیل شده اند.

بالشتک موظف است که یک میدان مغناطیسی درون موتور استارت به وجود آورد و این هم مستلزم آهن ربا شدن بالشتک می باشد. بالشتک ها با عبور جریا برق خروجی از سیم پیچ های اتوماتیک استارت از درون خود به یک آهن ربا تبدیل شده و میدان مغناطیسی مربوطه را تشکیل می دهند. درون میدان مغناطیسی حاصل از 4 بالشتک قطب های همنام روبروی یک دیگر و قطب های نا همنام مجاور همدیگر قرار می گیرند. بالشتک ها نسبت به پوسته اصلی عایق بوده و نکته دیگری قابل توجه این که در هر خودرو به تعداد بالشتک زغال استارت نیز وجود دارد که از جنس مس گرافت دار می باشد.

وظیفه زغال ها

زغال های وظیفه انتقال برق به آرمیچر را بر عهده دارند. موقعیت مکانی زغال ها به گونه ای می باشد که بر روی سر سیم های بالشتک لحیم می شوند و جریان برق را از آن جا به آرمیچر منتقل می کنند. زغال ها از یک عدد فنر و همچنین یک عدد پایه درست شده اند و پایه آن ها نیز عموما از جنس پلاستیک می باشد. زغال ها یک در میان منفی و مثبت هستند. زغال مثبت عایق بندی شده و درحالی که زغال منفی عایق بندی ندارد و هر دوی آن ها با بدنه در ارتیاط هستند.

حتما مطالعه فرمایید: تسمه دینام و هر آنچه باید در مورد تسمه دینام دانست. 

خرید استارت خودرو

همانطور که می دانید امروزه فروشندگان متعددی در سراسر کشور وجود دارند که انواع مختلفی از این محصولات را با کیفیت و قیمت های گوناگون در دسترس خریداران قرار می دهند. این محصولات تحت عنوان برند های گوناگونی در بازار موجود هستند ولی قابل توجه است بدانید که همه آن ها از کیفیت مرغوبی برخوردار نمی باشند. شما نیز اگر یکی از افرادی هستید که خرید استارت خودرو مرغوب و یا هر گونه لوازم یدکی خودرو برای اتومبیل های خود هستید می توانید به فروشگاه آنلاین ماشین پلاس مراجعه نمایید.

ماشین پلاس بزرگترین فروشگاه لوازم یدکی خودرو می باشد که در سامانه های اینترنتی فعالیت می کند. این مجموعه محصولات خود را با بالاترین سطح کیفیت و مناسب ترین قیمت در دسترس مشتریان خود قرار می دهد تا بتواند رضایت آن ها را جلب نماید. داشتن برچسب اطمینان و هولوگرام محصولات این فروشگاه یکی دیگر از مهمترین نشانه های معتبر بودن آن می باشد.

خریداران می توانند جهت اطلاعات بیشتر راجع به این فروشگاه به وب سایت ما مراجعه کرده و یا پشتیبانی مربوطه تماس حاصل فرمایند.