روغن سوزی یکی از مشکلاتی است که ممکن است برای هر خودرویی پیش بیاید. این اتفاق دلایل مختلف و علائم گوناگونی دارد. مهم است که بدانیم این اتفاق به چه دلیلی رخ داده، سپس برای رفع مشکل اقدام کنیم. بنابراین در ادامه‌ی این مطلب دقیق تر برای شما شرح خواهیم داد.
اگر روغن سوزی در خودرو را نادیده بگیرید، ممکن است موجب آسیب رساندن به موتور خودرو شود. بنابراین قبل از اینکه مجبور شوید هزینه های مازاد زیادی پرداخت کنید، از این اتفاق جلوگیری کنید. آیا می‌دانید که چگونه روغن سوزی را تشخیص دهید؟ اگر پاسخ شما منفی بود، پس خواندن این مطلب را از دست ندهید.
همچنین بیایید با هم راه های جلوگیری از روغن سوزی را بخوانیم و از این معضل در خودرو جلوگیری کنیم.

روغن سوزی چیست؟

اگر روغن موتور به همراه سوخت، درون محفظه احتراق بسوزد، همزمان سطح روغن نیز کاهش می‌یابد. در این حالت می‌گویند، روغن سوزی ماشین رخ داده است. اما چگونه این اتفاق می‌افتد؟ هرگاه روغن به محفظه احتراق راه پیدا کند، یعنی به هر طریقی وارد این محفظه شود، همراه هوا و سوخت می‌سوزد.

علائم

از علائم روغن سوزی در خودرو که شایع و همیشگی است ، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • خارج شدن دود آبی از اگزوز
  • وجود چربی در دهانه اگزوز
  • نشتی و چرب شدن شمع
  • کم شدن سطح روغن
  • کاهش شتاب خودرو

روغن سوزی خودرو

 دلایل

همانطور که اغلب شما می‌دانید، روغن موتور در خودرو کار روانکاری و خنک‌کاری قطعات را به عهده دارد. از اصطکاک بین قطعات و خرابی آن‌ها نیز جلوگیری می‌کند. اگر روغن به محفظه احتراق موتور راه پیدا کند، حرارت درون موتور، کیفیت آن را پایین می‌آورد و علاوه بر سوختن، خاصیت روان کاری قطعات را از دست می‌دهد. حال ببینیم دلایل این اتفاق چیست و چگونه رخ می‌دهد. یکی از دلایلی که باعث این اتفاق می‌شود، خرابی لاستیک ساق سوپاپ است و روغنی که در سر سیلندر وجود دارد، وارد سیلندر می‌شود. همچنین در صورتی که رینگ پیستون (رینگ روغن) خراب شده باشد، نمی‌تواند روغن دیواره‌ی سیلندر را به خوبی جمع کرده و اجازه ندهد وارد محفظه احتراق شود. در این صورت نیز اولین اتفاق این است که روغن سوزی رخ می‌دهد.
علاوه بر این خرابی دیواره سیلندر نیز موجب شده تا روغن به محفظه احتراق راه پیدا کند. به دلیل حرارت بالای سوخت، امکان سوختن روغن موجود در کارتل وجود دارد. این مورد هم یکی از انواع روغن سوزی خودرو می‌باشد. سایر دلایل را نیز به صورت مختصر در پایین به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • استفاده از روغن موتور نامرغوب
  • نشت روغن از واشر سرسیلندر
  • خرابی بوش سیلندر

راه های جلوگیری از روغن سوزی

حل مشکل روغن سوزی در خودرو، امری بسیار مهم است و امکان دارد خرابی های زیادی را به بار آورد. پس به هیچ عنوان آن را نادیده نگیرید و به آن بی توجه نباشید. در صورت مشاهده آثار و نشانه‌های روغن سوزی ماشین، حتما خودروی خود را به نزد تعمیرکار برده تا با استفاده از دانش و تجهیزات خود، مشکل را پیدا کنند. مکانیک می‌تواند محل و مشکل را بیابد و با باز کردن موتور، تراشکاری یا تعویض سیلندر، تعویض رینگ پیستون و روغن موتور یا آب‌بندی سرسیلندر اقدام به رفع روغن سوزی موتور نماید.
اقدامات پیشگیرانه‌ای نیز وجود دارد تا بتوانید از این مشکل در خودرو جلوگیری کرد. یکی از مواردی که از روغن سوزی پیشگیری می‌کند، بررسی سطح روغن موتور است. همچنین توجه داشته باشید که استفاده از روغن موتور مرغوب و متناسب با خودرو، در پیشگیری از این اتفاق بسیار موثر خواهد بود.
فراموش نکنید که حداقل سالی یک بار، موتور خودرو را چک آپ کنید.

عوارض روغن سوزی خودرو

احتمالا می‌دانید که هر اتفاق و مشکلی در خودرو به وجود بیاید، ممکن است به بخش‌های دیگری از خودرو نیز آسیب وارد کند. روغن سوزی نیز بر سایر بخش‌های موتور و خودرو نیز اثر می‌گذارد. خرابی شمع، خرابی میل ‌لنگ، بالا رفتن حرارت اتصالات موتور، افزایش فشار بر روی رادیاتور و احتمال خرابی آن و خرابی پیستون و سیلندر از جمله آسیب‌هایی است که با روغن سوزی تحت تاثیر قرار میگیرند.

سخن آخر

با توجه به مواردی که در بالا ذکر شد و تمامی عوارض و آسیب هایی که روغن سوزی ماشین ممکن است به سایر بخش های دیگر وارد کند، در صورت مشاهده‌ی اولین نشانه هایی که در بخش بالا نیز به آن اشاره کردیم، بلافاصله خودروی خود را بررسی کرده. برای اینکه متحمل پرداخت هزینه های گزاف برای تعمیر نشوید، این موضوع را جدی بگیرید.
امید است که با خواندن این وبلاگ، در جلوگیری از روغن سوزی خودرو شما را کمک و راهنمایی کرده باشیم.